STOP! Prøv lige at stå stille.

Og når du har læst det næste, skal du kigge op.

Men vent lige lidt. Bare lidt.

For jeg har brug for at fortælle dig noget først.

Det handler om at se sig for.

At betragte. At opdage verden.

Efter mobiltelefonerne er blevet så smarte som de er. Så kan man godt komme til at glemme at kigge op. Man ser ikke hjertet formet i nedtrådt tyggegummi i fortovet. Eller hustagene der spejler sig i en vandpyt.

At betragte og opdage verden er en muskel der skal trænes.

Christina Bruun Olsson er genial. Hun har en fantastisk veludviklet evne til at se verden omkring sig. Og med sin bog ”Se dig for!” låner hun sine øjne og evner til os.
Hun inspirerer os til at se verden.
Og i virkeligheden har hun fat i den helt lange ende. For at kigge op og gå på opdagelse er sundt. Det styrker begge hjernens halvdele, det udvider horisonter, det øger nysgerrigheden og så samler det folk.

Godnatlæsning for den 4-årige

Jeg har læst bogen. Vi har sågar brugt den som godnatlæsning, på den 4-åriges egen opfordring. Vi har sammen lært at kigge på verden omkring os. Og så bliver selv den mest kedelige biltur, sjov. Det bliver sjovt at lede efter røde ting, eller grønne ting, eller runde ting, eller bittesmå ting. Om man er på ferie i italien, på vej til Rema i Nørre Sundby, på den Midtjydske landevej, eller bare derhjemme under aftensmaden.

Når først man indstiller hjernen og øjet på `betragter´ funktionen, er det svært at holde op igen. Og det bliver sjovt.

Hvis man vil, kan vi anbefale også at tage billeder af det, og måske ovenikøbet lave collager, og er man rigtig vild, så laver man en collage af 9 billeder KUN med røde farver, og poster på instagram, måske med teksten: ”Jeg gik på opdagelse i Bagsværd bymidte med min 7 -årige. Vi var på jagt efter røde farver!”.

Og nu er det din tur. Nu skal DU kigge op fra telefonen eller computeren, og se om du kan finde et hjerte i dine omgivelser. Kan du det?

Det er en fantastisk mandelgave ide, kalendergave ide, adventsgave ide, eller bare julegaveide til familien.

Følg endelig med på hendes Facebook side hvis I har lyst: https://www.facebook.com/sedigfor/