Vi er glade og stolte, helt ind i hjertet, af den anbefaling vi har modtaget af selveste Rikke Winckler – og lige så glade over at vi må dele den med jer. Rikke Winckler er nemlig i vores øjne en vaskeægte ekspert på relationen mellem børn og deres voksne. Hun er uddannet pædagog, coach og psykoterapeaut og så har hun undervist forældre og holdt foredrag i mere end 10 år. Så hun ved noget! Og vi er stærkt inspirerede af hendes tilgang til at skabe ‘connection’ mellem børn og voksne på.

 

Se hvad hun har skrevet her:

 

Mission Nærvær er et hit

Nærvær er uden tvivl vores usynlige opdragelses-makker nummer et. Men nærvær er også dagligt i fare-zonen hos mange af os forældre, fordi hverdagen ofte er travl.

Designed Learning, med Christina og Louise i spidsen, har sat sig for at skabe produkter, der styrker nærværet i hverdagen. På en travl morgenstund kan det være svært at have fokus på ‘connection’ og nærvær, man tænker måske ”nu skal han bare tage tøjet på, for jeg skal nå på arbejde” eller ”de skal lære at gøre, hvad der bliver sagt”. Men børn er ikke så gode til at omsætte mundtlige beskeder og få sat den ønskede handling på, og derfor kan man nemt ende i en blindgyde hvor man taler, forklarer, hæver stemmen og måske bruger trusler.

 

Børns benzin

Men når vi formår at skabe kontakt til vores barn ud fra barnets verden, og ikke konstant kræver, at de små mennesker med umodne hjerner og umodne nervesystemer, kan regulere sig selv og træde ind i den voksne logiske, ”du kan nok forstå” mindset, så kan vi for alvor styrke vores bånd og få vores børn til at ”lytte efter”.

Forældres kærlighed og omsorg er børns benzin.  Børn har brug for den stærke, nære tilknytning og relation til deres nærmeste omsorgspersoner for at udvikle sig og for at ”lytte efter”.

Hverdagen er fyldt med små oaser af muligheder for at styrke den kontakt samtidig med at børn lærer, men tiden bliver ofte nemt et benspænd og vi kan have svært ved at finde på, hvad vi skal sige og gøre, når klokken tikker derud af og vi helst skal afsted i en fart.

 

Familie-planner til hele familien

Designed Learnings familieplanner – ved navn FAMILIETID – er genial til at inddrage børnene. Udover ugeplanerne og en årskalender, følger der Familieplannerogså piktogrammer med, der inspirerer til en visuel og tydelig trin-for-trin guide til at få f.eks. en morgenrutine til at glide lettere. Den brugbare familieplanner er samtidig krydret med ideer og sjov information, der kan bruges til at skabe bro henover de mere kedelige SKAL-ting som at få tøj på, børste tænde og komme ud af døren.

Med produkterne fra Desinged Learning er der indbudt til kontakt og nærvær, og man får som voksen en håndsrækning til at træde ind i børnenes naturlige legende og lærende univers, der får styrket det bånd, som er børnenes benzin for udvikling, nemlig båndet og relationen til os.

 

Jeg anbefaler på det varmeste produkterne fra Designed Learning som ovenikøbet har den bonus at de er smukke, smagfulde, og i gennemtænkt bæredygtigt design.