Tirsdag eftermiddag bød på spontan kagebagning med børnene og vi valgte at gå med årstidens helt store frugt – æblet.
Så vi kastede os ud denne super nemme æblekage, den kræver ikke det store, smager skønt og holder sig længe (den er næsten bedre dagen derpå) – om end sidstnævnte mest er teoretisk, denne kage plejer nemlig at forsvinde lynhurtigt.
Vi bagte kagen i en bradepande, men en springform (ca. 25 cm i diameter) kan også bruges.
Hos os synes vi, at den smager ekstra godt med lidt mandler ovenpå æblerne, men de kan udelades. Du skal derimod ikke snyde med abrikosglasuren – den giver kagen en flot blank og gylden overflade og giver god smag til æblerne.
Vi havde nogle virkelig hyggelige timer i køkkenet, som både bød på læring og nærvær – og det er jo netop dét, vi er vilde med hos Designed Learning.
Sådan gjorde vi:
Dej:
150 g smagsneutral olie
250 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
Rør olie sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring. Bland mel med bagepulver, rør grundigt i.
Fyld dejen i en smurt form (eller kom bagepapir i).
Fyld:
Ca. 5 æbler
1 dl sukker
1-1½ tsk stødt kanel
40 g hakkede mandler
Abrikosglasur:
1½ dl abrikosmarmelade
2 spsk vand
Skær æblerne i både (ikke for tynde). Vend dem i kanelsukkeret og læg dem tæt sammen ovenpå dejen. Giv æblerne et lille tryk ned i dejen, drys med mandler og bag i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 30-40 min.
Bland i mellemtiden abrikosmarmeladen med vand i en gryde og kog op.
Tag kagen ud af ovnen og pensl med den varme abrikosmasse.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den yderligere 5-10min.
Køl af og nyd den lækre kage.
Inspiration til nærvær
Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier. I vores produkt FAMILIETID, har vi bl.a. lagt aktiviteter ind som denne for årets 52 uger. Er du nysgerrig, kan du se mere her.
Ønsker du løbende at få inspiration til nærvær, kan du tilmelde dig her:
© designedlearning.dk – Lækker æblekage