Er I klar til påske? Med denne påskeaktivitet bliver det sjovt og nemt at skabe nærvær og en god oplevelse mellem børn og voksne i alle aldre:

 

1. Dekorer dit påskeæg

Lad hvert barn og voksen male sit helt eget, hårdkogte æg. I kan både bruge tuscher, fedtfarver, eller kaste jer ud i et kunstværk med vandfarver eller tørrede pressede blomster, som f.eks. her.

2. Gem æggene i haven

Sæt alle deltagerne i gang med en leg, eller lav f.eks. pynt til påskens frokostbord, mens du i ro og fred gemmer æggene i haven. Gem dem gerne et sted der kan ligne en rede, eller så der skal ledes lidt efter det. Sværhedsgraden for gemmestedet for hvert enkelt æg kan differentieres, afhængig af alderen på personen.

3. Ægge-jagt

Så skal æggene findes – sæt i gang! Hvert barn skal finde sit eget æg, så derfor fungerer det også godt for små og store børn sammen, da man kan gøre det i sit helt eget tempo. Måske skal de mindste have lidt hints for at finde deres eget æg?

4. Ægge-trilning

Når alle æg er fundet, er det tid til ægge-trilning:
Læg et lagen eller en dug ud på en skråning (eller en plade som står lidt på skrå) og læg små chokoladeæg nedenfor skråningen. Lad nu hvert barn og voksen på skift trille sit fint udsmykkede æg ned ad skråningen. De chokoladeæg der bliver ramt, har man vundet.

Alternativt kan I trille om kap uden chokolade, hvor det gælder om at trille længst muligt med sit æg. Tril evt. to og to, og lav semifinaler før den endelige vinder kåres.

God fornøjelse!

 

Vil du have flere ideer til påskeaktivitet, så se hér.

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier.

Får du ikke allerede vores forklaringer om mærkedage tilsendt i din inbox (sammen med tilhørende inspiration til hyggestunder), kan du tilmelde dig her: