Så er der dømt efterårsferie og mulighed for at slappe af og nyde et par fridage med dem man har kært. Der er masser af sjove aktiviteter at give sig i kast med – både indendørs og udendørs.

Vi har samlet vores bedste bud på kreative og hyggelige ideer – og så er de endda gratis.

Lad jagten sætte ind:

 • Kastanje-jagt
  Den eftertragtede efterårsaktivitet, koster helt gratis og appellerer samtidig til børns samlemani. Det eneste det kræver er tøj til årstiden, en pose og, ja så selvfølgelig et kastanje træ! Børn kan pludselig gå op til flere kilometer, blot der er gevinst i ny og næ. Udeaktiviteten kan også snildt forlænges med inde-aktiviteter som eksempelvis de klassiske kastanjedyr eller måske kastanjerne kan males eller bruges som valuta til købmandsbutikken!?

 

 • Æble-jagt
  Intet smager bedre end det frugt og grønt, man selv plukker, og netop nu er det højsæson for de smagfulde danske æbler. Find en lokal æbleplantage og gå på opdagelse i de forskellige sorter – der er garanti for røde kinder og masser af grin.
  Spis dem som de er, kog dem til æblemos, pres dem til most eller riv dem og bag saftige boller – der er masser af timers underholdning. Lad dig inspirere af opskrifter her.

 

 • Blade-jagt
  Bladene bliver så sindssygt flotte når de falmer. Men hvorfor gør de egentlig det? Jo, ser du, bladene får deres grønne farve fra et stof som hedder klorofyl. Klorofyl dannes når bladet rammes af sollys. Når der kommer mindre sollys om efteråret, dannes der mindre klorofyl, og derfor vil de andre farver, som allerede er i bladet, men i meget mindre mængder, pludselig være dem som der er mest af, og så er bladet gult, orange eller rødt i stedet. De gule og orange blade danner mest af det farvestof som også giver gulerødder deres farve – og røde og lilla blade har mest af det farvestof som giver radiser og roser deres farve. Sjovt ik’!
  Prøv om I kan finde en masse blade i forskellige farver – Alt imens kan I lege i bladene. Måske kaste dem op i luften og lade bladene ‘sne’ eller begrave hinanden under bladene – lige pånær hovederne selvfølgelig.
  Husk en pose og tag bladene med hjem – lav eksempelvis en flot bladkrans, en guirlande, lim dem på gamle syltetøjsglas eller læg dem under et papir og farv ovenpå papiret og se de smukkeste mønstre komme frem.

 

 • Svampe-jagt!
  Det er netop i denne tid, at de danske skove er fyldte med lækre spisesvampe, så tag en kurv i den ene hånd og ungerne i den anden – det er tid til en tur i skoven!
  Inden, vil vi dog gerne opfordre til at man allierer sig med én, der har forstand på svampe, da ikke alle kan spises. I kan finde en god instruktion til svampe hér samt downloade apps, der kan hjælpe jer på vej til at finde de lækre og IKKE giftige svampe, som senere kan nydes på et dejligt ristet stykke brød i flødesovs. Prøv eventuelt denne lækre opskrift hér.

 

Indendørssysler:

Mulighederne er uendelige, men vi har samlet fire gode bud her:

 • Inviter familien på hjemme-restaurant
  Personlige bordkort, flot dekoreret menukort, papirpenge og lækker mad – det er nogle af ingredienserne til den perfekte hjemme-restaurant. En aktivitet som skaber nærvær, hygge og uden tvivl kvalitetstid – og så er den corona-venlig. Se hvordan vi gjorde lige her.
 • Børnevenlig origami
  Find papir frem og varm jeres foldefingre godt op. Giv en high-five eller kild hinanden, så er fingrene helt sikkert klar til at lave disse tre fine origami.
 • Prik-til-prik tegninger
  Lav jeres egne prik-til-prik tegninger med enten tal eller bogstaver – eller lad jer inspirere af årstiden og lav æbler, blade… Kun fantasien sætter grænser.
 • Perlemønstre
  Vi har været kreative og lavet perleskabeloner af dyrene fra vores LÆRINGS plakat med dyr og verden. For at give plads til alle aldre og evner, har vi lavet tre versioner – en nem, en medium svær og en svær. Find dem her.

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier. I vores produkt FAMILIETID, har vi bl.a. lagt aktiviteter ind som denne for årets 52 uger.  Er du nysgerrig, kan du se mere her.

Ønsker du løbende at få inspiration til nærvær, kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dk – Efterårsferie – Hvad skal vi lave?