Vi forestiller os at når man oplever sådan noget som at være med i en krig, finder man virkelig ud af hvor meget man holder af hinanden. Og sætter pris på at være sammen. Her er et par ideer til hvordan I kan være sammen omkring 2 af de traditioner, der er forbundet med Danmarks Befrielse.

 

Lys i vinduet

Den 4. maj om aftenen er der tradition for at tænde lys og sætte det i vinduet. Så kan I bruge hyggestunden til at læse dette indlæg om hvorfor vi fejrer Danmarks Befrielse og bagefter tale om, hvad det betyder, at vi lever i et frit land.

I kan fx spørge hinanden om:

  • Ved du hvad det betyder at leve i et frit land?
  • Hvordan tror du, det er at leve i et land, hvor der er krig?
  • Hvad kan du bedst lide ved at bo i Danmark?

 

Flagstang

Den 5. maj er der tradition for at hejse flaget for at fejre Danmarks Befrielse. Så hvad siger I til at gå en tur rundt i jeres område og tælle hvor mange Dannebrogsflag, I ser? Så kan I både træne tal og få noget god motion.

Har I selv en flagstang derhjemme? Så kan I hejse flaget sammen.

Hvis I ikke har en flagstang, kan et helt almindelig fødselsdags flag i papir også sagtens gøre det. Eller lave et selv (kræver blot papir og en rød farve/maling).

Måske ved I også, hvilket knob, der er det bedste at bruge, når man skal sætte et flag op – det er nemlig et flagknob. Lige meget om I har en flagstang eller ej, kan I lære at binde et flagknob ved at kigge her:

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier.

Får du ikke allerede vores forklaringer om mærkedage tilsendt i din inbox (sammen med tilhørende inspiration til hyggestunder), kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dkDanmarks Befrielse og nærvær: 2 traditioner der kan skabe nogle gode hyggestunder