Så er det folde tid! Find noget papir og varm jeres foldefingre godt op, med eksempelvis en high-five.

Hvad kan I folde?

Måske en flyvemaskine, en båd eller en hat? Hvis ikke, kan I øve jer ved at følge instruktionerne nedenfor. Det er både hyggeligt og træner fin-motorikken. Bagefter kan I måske tegne eller male dem i flotte farver. Og har man først en flyvemaskine og/eller en båd, går der ikke lang tid før fantasien kan slippes løs. For hvad hvis vi sad om bord? Hvor skulle vi så tage hen, hvis vi helt selv kunne bestemme?

       

Nærvær vs. Ipad

Alt var klar – instruktionerne lavet og papir lagt frem. Nu skulle ungerne bare lige hentes i henholdsvis FFO og børnehave. Og så var vi klar til en hyggestund. Men sådan tegnede det sig ikke umiddelbart, for den store på 7 år havde fået iPad på hjernen og var pænt skuffet over, at det ikke var det han havde i vente. Jeg holdt fast – det var ikke iPad tid – nu var det “folde-tid”. Og da vi først kom igang var han ellevild – og det smittede af på lillesøster. Og allerede efter de første fold af flyveren, var ønsker om iPad forsvundet som dug fra solen, til fordel for kreativitet, fantasi og en hyggestund jeg tror vi alle kommer til at gemme et helt særligt sted. For da først SAS-flyveren var foldet, så var det tid til Norwegian og derefter Bastian Airlines, der skulle ud i verden for at samle på oplevelser.

Der er så uendelig meget nemmere at sige JA til iPad og få ro. Men det er jo kun ro på den korte bane, for hvad når den skal slukkes? Og bagefter, hvor børnene ikke er fyldt op med et helt grundlæggende behov, nemlig voksenkontakt og nærvær. Det giver uro i stor skala! Man fristes næsten til at sige at det er det sammen som at tisse i bukserne. Det giver så uendelig meget mere mening at finde små alternativer til at gøre noget sammen. For det er i de øjeblikke, vi når ind til hinanden. Mens vi var igang med at folde båd nummer 2 som så afgjort skulle have et toilet installeret, kom det pludselig frem at “toiltetterne i skolen er så ulækre at jeg ikke har lyst til at gå ud på dem, så jeg holder mig hele dagen”. En information han næppe havde delt med iPad’en.

#nærværerguldværd

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier. I vores produkt FAMILIETID, har vi bl.a. lagt aktiviteter ind som denne for årets 52 uger.  Er du nysgerrig, kan du se mere her.

Ønsker du løbende at få inspiration til nærvær, kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dk – Folde papir