Måske I er gode til at sætte ord på det – måske I glemmer at få det sagt… Det kan være svært at nå i hverdagen, men det giver så uendeligt god mening at tage sig tid til det engang imellem.

At sætte ord på hvorfor vi elsker hinanden. Til hinanden.

Jeg fik den skønneste julegave for et par år siden af min, på det tidspunkt, 5-årige søn. Nemlig denne krukke:

nærvær

“Hvad er det?” Spørger jeg nysgerrigt.

I en fin pakke finder jeg en lille krukke med låg. Indeni ligger en masse små gule, aflange sedler.

“Jeg har selv lavet den!” svarer Bastian “…altså sammen med far” 

“Ej, hvor fint, men hvad er det?” spørger jeg igen.

“Det er en lille krukke, med små sedler hvor der står det jeg har sagt, når far spurgte mig om hvorfor jeg elsker dig. Du må trække en seddel om dagen, mor, kun én, for så kan det varme dig i længere tid”. 

Og der var ikke et øje tørt efter jeg havde læst den første på formen: Jeg elsker dig..

“…fordi jeg fik dig som mor”

Og sådan fortsatte det de næste mange dage, hvor han stolt selv fik lov at trække en seddel:

“Jeg elsker når du putter mig, fordi i nogle lande bliver man ikke puttet, men ryger direkte i seng”

“Fordi at du vil lege med mig nogle gange, men det er ikke så tit”

“Fordi at du er dejlig”

Lige pludselig giver både vasketøj, madpakker og tis i sengen mening.

Ordene varmer så dybt ind i hjertet – og samtidig har vi nu en søn der er opmærksom på hvorfor han holder af andre. Total win-win.

I virkeligheden kan man jo lave sådan en til hvem som helst, som barnet har kært. Ja eller bare som voksen, til en anden voksen. Ja, eller fra voksen til barn. Mulighederne er uendelige!

Så find nogle strimler papir, og sid nu sammen og tænk på en person som står jer nær, og forsøg at sætte ord på hvorfor I holder af vedkommende. Skriv tingene ned på papirstrimlerne og læg dem evt. i en fin krukke. En oplagt gave ide, om det er jul, fødselsdag, mors dag, fars dag, eller andet.

Hvert år siden har jeg fået en refill på sedlerne og de varmer hver gang. Jeg har gemt dem alle et helt særligt sted og har i år ønsket mig en fin collage med dem alle. For engang imellem kan man virkelig godt bruge den slags ‘benzin’ på mor-motoren : )

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier. I vores produkt FAMILIETID, har vi bl.a. lagt aktiviteter ind som denne for årets 52 uger.  Er du nysgerrig, kan du se mere her.

Ønsker du løbende at få inspiration til nærvær, kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dk – Jeg elsker dig fordi…