Det var mandag eftermiddag

…altså sådan rigtig mandag som det kun kan være i november, med gråt og koldt vejr. Det kunne sagtens have endt med en overfyldt sofa og masser af digitalt støj på pandelapperne. Men det gjorde det ikke! Det lå ellers i kortene, da den store fik lov til at spille iPad hjemme mens lillesøster blev hentet i børneren – og på ingen måde var færdig da vi kom hjem.

Men der var andre planer for familien den eftermiddag. For vi skulle lave en overraskelse for far. Overraskelse er et godt ord – ja nærmest magisk! Og da lillesøster og jeg gik igang med at massere salt i flæskestegen, blev det alligevel for spændende for storebror – altså det der skete i den virkelige verden. Så 1-2-3 var vi alle igang med at forberede et restaurant måltid i eget hus.

 

Ingredienser

Vi brugte nogenlunde følgende ingredienser til hvad der skulle gå hen og blive det hyggeligste måltid længe:

  • Storebror lavede helt personlige bordkort, med de ting som han viste vi hver især godt kan lide (lillesøster fik en regnbue, far drager fordi han kite-surfer og mor – som i mig – en fodbold).
          

 

 

  • Et “Velkommen til vores restaurant” skilt blev sat uden på døren

 

  • Bordet blev dækket fint med blomster, foldede servietter, tændte stearinlys og vinglas til alle

 

  • …og som en mindre detalje, blev der selvfølgelig lavet noget mad – her var lillesøster en meget flittig kok og gjorde hendes allerbedste for at lave hasselbagte kartofler, rødkål og sovs til flæskestegen. Sovsen kom hun en del hemmelige ingredienser i (bl.a. overskuddet af kanel-sukker fra en gang risengrød), hvilket endte med at blive en anderledes, men faktisk super god én af slagsen.
         

 

  • Og så blev der lavet papirpenge som de voksne kunne betale med når de små tjenere havde taget ud af bordet

 

En del af flokken

Det blev det hyggeligste måltid længe og vi sad ALLE ved bordet i over 1 time – altså som i 60 min! Kun med meget få afbræk og et “lillesøster, man bliver altså siddende når man er på restaurant”.

Det der med at man har et ansvar og føler sig som del af noget, virker virkelig. Ikke nok med at det styrker selvværdet at føle sig vigtig i flokken, så føles det oprigtig godt at være med til at gøre andre mennesker glade. Og jeg skal love for at farmand blev overrasket da han trådte ind ad døren til restaurant en mandag aften.

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier. I vores produkt FAMILIETID, har vi bl.a. lagt aktiviteter ind som denne for årets 52 uger.  Er du nysgerrig, kan du se mere her.

Ønsker du løbende at få inspiration til nærvær, kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dk – Inviter familien på restaurant