Traditioner kan noget helt særligt. Og én af dem, der har været i Danmark i over 330 år, er Store Bededag. Her gik man sammen med sin familie i kirke, og bad til Gud hele 3 gange på en dag. Se mere hér.

Selvom det er de færreste der går i kirke på Store Bededag i dag, kan man sagtens finde på noget at lave sammen som familie. Her er nogle gode ideer:

  1. Bag og spis varme hveder
    Traditionen er at spise hvederne aftenen inde Store Bededag. Man kan fint købe dem hos bageren og så spise dem som en slags dessert efter aftensmaden. Hvis I har mod på det, kan I bage dem selv. Se opskrift hér.
  2. Bede en bøn
    Måske tror I på Gud? Måske gør I ikke. Lige meget hvad, kan det ikke skade at sætte jer sammen og tale om hvad I gerne vil bede for går godt. Og hvem? Måske I har lyst til at skrive eller tegne det på nogle lapper papir?
  3. Gå en tur sammen
    I gamle dage var der tradition for, aftenen før Store Bededag at tage en spadseretur eller promenere ‘på volden’ i de større byer som havde voldanlæg. Den tradition kan fint føres videre i dag, for er der noget bedre end en dejlig gåtur børn og voksne sammen i det spirende forår? Hvis I savner et mål for turen, så prøv evt. appen Natureventyr, som er er eventyr skrevet til gode børnevenlige gå-ruter over hele landet. Se mere her.

© designedlearning.dk – MÆRKEDAG I BØRNEHØJDE: Et par ideer til Store Bededags hygge?