Kristi Himmelfart er den den dag Jesus steg til vejrs, altså fløj op til Gud. Derfor bliver den også nogle gange kaldt for Kristi Flyvedag 😊

 

Hvorfor fejrer vi Kristi Himmelfartsdag?

Måske kan du huske, at Jesus døde i påsken på et kors? Og at han genopstod! (Ellers kan du læse indlæg om påsken i børnehøjde hér). Kristi Himmelfartsdag er præcis 40 dage efter påske, og fordi Jesus havde magiske kræfter – bestemte han sig for, at det ville være bedre for ham at være oppe i Himmelen og holde øje med jorden og alle børn og voksne derfra.

De gamle historier fortæller, at han tog sine disciple, som faktisk var hans fans, med ud af byen Jerusalem og fløj op i skyerne derfra. Jesus var en rigtig superstjerne, som alle hans fans så meget op til, og de var meget imponerede over, at han kunne flyve op i skyerne. Oppe fra skyerne sagde han til dem, at de skulle gå rundt nede på jorden og fortælle andre mennesker om kærlighed og at være et godt menneske, som behandler andre godt. Og så skulle de huske, at tænke på Jesus og Gud oppe i skyerne og bede.

Tror du at Jesus kunne flyve?

 

Hvordan fejrer vi Kristi Himmelfartsdag?

Dagen bliver for de flestes vedkommende fejret med at holde fri. Ellers er der ikke så mange traditioner forbundet med dagen.

Dog, er der mange som bliver konfirmeret på Kristi Himmelfartsdag. Det betyder, at de siger ‘JA’ til at de tror på Gud og de fortællinger der er i Biblen. Ordet ‘Bibel’ betyder, i øvrigt,  ‘små bøger’ og faktisk er Biblen den bog der er flest af i hele verdenen. Flere end Harry Potter og Totte-bøgerne. Vildt ik!? Historierne er dem der danner grundlag for den religion vi kalder Kristendommen. Når man bliver konfirmeret, siger man ‘JA’ til at man tror på den Kristne tro og altså Gud og de historier der står i Biblen. Man får også tit gaver og holder fest, når man bliver konfirmeret. I år er mange konfirmationsfester dog aflyst p.g.a. Corona.

Måske kan I lave jeres egne traditioner. I kan få lidt inspiration til nogle hyggestunder, der har noget med at flyve at gøre, hér.

 

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier.

Får du ikke allerede vores forklaringer om mærkedage tilsendt i din inbox (sammen med tilhørende inspiration til hyggestunder), kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dk – MÆRKEDAG I BØRNEHØJDE: Hvad er Kr. Himmelfartsdag?