Kristi Himmelfart, kaldes også populært Kristi Flyvedag. For det var nemlig den dag for næsten 2000 år siden at Jesus steg til himmels. Det siger de gamle historier ihvertfald. Læs mere om dagen hér.

Hvordan tror du han kom derop?

Dengang fandtes der jo ikke flyvemaskiner. Og heller ikke rumraketter eller supermænd.

Prøv sammen at forestille jer hvordan det ville være at flyve!

Her er der lidt ideer der kan hjælpe jer på vej:

 1. Byg en rumraket

  Et spisebord eller en sofa kan sagtens forvandles til en rumraket. Det kræver blot et par tæpper, nogle puder og lidt god fantasi. Og hvis vejret tillader det kan det være en god ude-aktivitet, så er der nemlig fri adgang til himlen.

 2. Leg superhelt

  Find et stykke stof eller et håndklæde og klips det sammen med en klemme eller en knude. Måske den voksne har brug for lidt hjælp med at leve sig ind i rollen. Det kan hjælpe hvis I tar hinanden i hånden og du viser hvordan man kan gøre.

 3. Se Peter Pan

  Kender du Peter Pan? Han kan flyve! Og han kan få andre til at flyve med tryllestøv lavet af klokkeblomst. Se selv:


  Måske I kan lave jeres eget magiske tryllestøv og lege at I flyver?
 4. Fold en flyvemaskine

  Kan I folde en flyvemaskine i papir? Ellers kan I øve jer ved at følge instruktionerne nedenfor. Det er både hyggeligt og træner fin-motorikken. Bagefter kan I måske tegne eller male dem i flotte farver. Og har man først en flyvemaskine, går der ikke lang tid før fantasien kan slippes løs. For hvad hvis vi sad om bord? Hvor skulle vi så tage hen, hvis vi helt selv kunne bestemme? Og kan man egentlig flyve op til Jesus? Hmm… 

 5. Byg jeres egen raket

  Det her kræver først og fremmest at du har en voksen ved hånden der kan styre slagets gang. Derudover skal I bruge lidt hjælp fra de søde mennesker på Eksperimentariet som viser jer hvordan I kan bygge en raket af en colaflaske, noget eddike og noget bagepulver. Vildt sejt!

  Du skal bruge:
  – En colaflaske
  – En prop
  – Bagepulver
  – Køkkenrulle
  – Snor
  – Lagereddike
  – Et par ispinde eller blyanter
  – Tape

 

Rigtig god Kristi Flyvedag!

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier.

Får du ikke allerede vores forklaringer om mærkedage tilsendt i din inbox (sammen med tilhørende inspiration til hyggestunder), kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dkIdeer til flyvende hyggestunder