Findes der traditioner for Pinsen?

Ikke som sådan, men der er nogle familier der har tradition for at spise fisk og se pinsesolen danse. Her er 3 ideer til hvad I kan lave sammen:

 

1. Fang en fisk

Fisken er faktisk et symbol for kristendommen. Og da Pinsen er Kristendommens fødselsdag, er man i nyere tid begyndt at koble FISKEN og PINSEN – ligesom man kobler AND med JUL og LAM med PÅSKE.

Traditionen med Pinsefisken startede Biskoppen over Roskilde stift i 1999 sammen med Foreningen Fiskebranchen. Siden da har fiskebranchen udpeget en ’pinsefisk’ hvert år (se hvilke hér).

Måske I har en fiskestang? Eller måske I kan låne én? Et fiskenet kan også gøre det. Det er nemlig super skønt at være sammen i naturen. Så tag hinanden i hånden og find et vandhul, en sø eller et hav. Der kan gå massevis af god kvalitetstid i naturens selskab. Og det er total optur når man fanger noget. Alt fra krible krable til en ægte fisk man måske ovenikøbet kan spise. Typisk falder sæsonen for hornfisk sammen med pinsen, og de er ret nemme at få på krogen på denne tid af året. Du kan følge det her link til udinaturen.dk og se hvor man kan fiske eller lave andre skønne ting i naturen i nærheden af dig – virkelig smart!

 

2. Gå sammen i køkkenet og få nærvær

Hvis I påtænker at spise fisk i Pinsen, så tag børnene med i køkkenet. Der er ikke noget bedre end glade og nysgerrige børn i køkkenet, der spørger ind til den hele fisk. Og måske ovenikøbet får lov til at stoppe krydderurter ind i den – og måske tage indvolde ud : ) Intet måltid smager bedre, end når man selv har været med til at forberede.

 

3. Se pinsesolen danse

Måske ikke den mest børnevenlige aktivitet at blive oppe hele natten for at se pinsesolen danse. Den lidt mere børnefamilie-venlige udgave er, at stå tidligt op og tage ud i naturen. Måske et sted hvor I kan bade!? Hvis I sover i telt sammen, er der stor chance for at vågne tidligt med fuglene (og børnene!) og se ‘solen danse’.

Hvorfor tror du man siger den danser?

Er det fordi det har været en lidt for sjov nat? Eller måske den er glad fordi det er blevet sommer? Gennem tiderne er vi kommet på mange sjove traditioner – faktisk startede den her tradition med at man så påskesolen danse fordi Jesus var genopstået (læs mere om påsken hér) og så var solen så glad at den dansede. Men p.g.a. vores lidt koldere vejr heroppe nordpå, har vi ændret det til at se pinsesolen danse.

 

Læs mere om hvorfor vi fejrer pinsen hér.

 

God pinse 🙂

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier.

Får du ikke allerede vores forklaringer om mærkedage tilsendt i din inbox (sammen med tilhørende inspiration til hyggestunder), kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dkTips til Pinse-hygge