Findes der traditioner for Pinsen?

Ikke som sådan, men der er nogle familier der har tradition for at spise fisk. Fisken er nemlig et symbol for kristendommen.

Oprindeligt er fisken dog ikke traditionelt knyttet til en bestemt højtid, men biskoppen gik i 1999 sammen med Foreningen Fiskebranchen, for at markedsføre ’pinsefisken’. Siden da har fiskebranchen udpeget en ’pinsefisk’ hvert år.

Fang en fisk

Måske I har en fiskestang? Eller måske I kan låne én? Et fiskenet kan også gøre det. Det er nemlig super skønt at være sammen i naturen. Så tag hinanden i hånden og find et vandhul, en sø eller et hav. Der kan gå massevis af god kvalitetstid i naturens selskab. Og det er total optur når man fanger noget. Alt fra krible krable til en ægte fisk man måske ovenikøbet kan spise.

Gå sammen i køkkenet og få nærvær

Hvis I påtænker at spise fisk i Pinsen, så tag børnene med i køkkenet. Der er ikke noget bedre end glade og nysgerrige børn i køkkenet, der spørger nysgerrig ind til den hele fisk. Og måske ovenikøbet får lov til at stoppe krydderurter ind i den. Det er det bedste.

Søg på Pinse oplevelser

Så finder I et væld af gode oplevelser over hele landet, alt fra jazz, musik, højtlæsning, madlavning, og m.m. Hvis I kan holde jer vågne, så plejer man også at tale om at se Pinsesolen danse.

Du kan læse om hvorfor vi fejrer Pinse, lige her.

 

Inspiration til nærvær

Vi – hjernerne og hjerterne bag Designed Learning – lever og ånder for at skabe inspiration til nærvær i børnefamilier.

Får du ikke allerede vores forklaringer om mærkedage tilsendt i din inbox (sammen med tilhørende inspiration til hyggestunder), kan du tilmelde dig her: 

 

© designedlearning.dkTips til Pinse-hygge